Vervolgscontroles - Vroedvrouwenpraktijk
16175
page-template-default,page,page-id-16175,page-child,parent-pageid-15369,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Vervolgcontroles

Na de intake wordt de volgende afspraak steeds op het spreekuur gemaakt bij ons of bij de assistente. Deze controles duren ongeveer 15 minuten. Wij proberen zo veel mogelijk om je op het afgesproken tijdstip te zien maar soms zijn er bijzonderheden waardoor we onverwachts meer tijd nodig hebben. Als het spreekuur uitloopt vragen we hiervoor je begrip. Als je zwangerschap goed verloopt zijn de controles in het begin om de 4 weken. Dit wordt steeds vaker en vanaf 37 weken kom je iedere week. Deze controles doen we om de gezondheid van jou en je kindje te bewaken. We meten je bloeddruk, bepalen de groei van je kindje, luisteren naar het hartje en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Neem altijd je zwangerschapsboekje (die je op de eerste afspraak krijgt) mee naar de praktijk. Ook als je een keertje tussendoor gezien wordt. In dit mapje zit een uitdraai van de zwangerschapskaart met alle gegevens die wij ook in de computer hebben staan en uitslagen van bloedonderzoek en echo’s. Laat deze papieren in je mapje zitten tijdens de gehele zwangerschap.

Niet tevreden?

Klacht over je verloskundige?

Het is prettig als het contact met je verloskundige deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt over je verloskundige.

Procedure

  1. Bespreek je klacht met je verloskundige

Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen, je geruststellen of iets veranderen waar jij je prettiger bij voelt.

  1. Schakel een klachtenfunctionaris in

Wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Lukt het niet om er samen met de verloskundige uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris waarbij je verloskundige is aangesloten. De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl

De verloskundige probeert, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, je klacht binnen zes weken af te handelen.

Als je er met de verloskundige en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kan je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak.

www.geschilleninstantieverloskunde.nl

Regionaal Tuchtcollege voor gezondheidszorg

Het tuchtcollege beoordeelt of je verloskundige heeft gehandeld volgens de regels van de beroepsgroep. De tuchtrechter kan de aangeklaagde een waarschuwing of berisping geven, een boete opleggen of verbieden tijdelijk of voor altijd zijn beroep uit te oefenen. Lees meer over het Regionaal Tuchtcollege.