Echoscopist - Vroedvrouwenpraktijk
16552
page-template-default,page,page-id-16552,page-child,parent-pageid-16268,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Echoscopist

In de vroedvrouwenpraktijk Nieuw-West en Badhoevedorp is een echocentrum gevestigd. In het echocentrum werkt een vaste echoscopiste Marie-Jose van der Zon. Zij werkt elke dinsdag en om de week op zaterdag. De echo’s worden gemaakt op de Pieter Calandlaan 101, hetzelfde adres als de verloskundige praktijk.

Marie-José  heeft alle certificaten behaald voor het maken van verloskundige echo’s. Zij mag dus alle verloskundige echo’s maken. Zij heeft ook een contract met het Regionaal Centrum Prenatale Screening van het VU Medisch Centrum (VUMC).

Marie-José  werkt ook in het OLVG West ziekenhuis als echoscopist én als medisch verloskundige. In de verloskundigen praktijk Nieuw-West en Badhoevedorp behoort zij niet tot het team van verloskundigen.

In de  echopraktijk staan persoonlijke benadering en uitleg hoog in het vaandel. Marie-José vindt het leuk om bij de gemaakte echobeelden veel uitleg te geven.

De echo’s worden gemaakt met een in 2015 aangeschafte Voluson E6. Dit apparaat voldoet volledig aan alle huidige eisen en wordt ook regelmatig gecontroleerd op goede werking, zodat er technisch niets fout kan gaan. Er is bij het echoapparaat een groot TV scherm aanwezig zodat iedereen de echobeelden gemakkelijk kan meekijken.

U mag altijd twee personen meenemen bij het maken van de echo. Voor kinderen is het vaak erg lastig om rustig te blijven zitten tijdens de echo’s. Daarom is het misschien beter als je je kinderen niet meeneemt. Het gaat om medische echo’s en de echoscopie moet zich kunnen concentreren.

Om de week op donderdag en tijdens vakanties maakt Nadya Hamzaoui de echo’s. Ook zij is een gediplomeerde echoscopiste en tevens verloskundige. Ook zal Hanneke Tees als vaste echoscopiste waarneemster het team versterken daar waar nodig.

Klachten?

Het kan zijn dat je niet tevreden bent over het onderzoek. Dan kun je bij de echoscopist of bij je eigen verloskundige hierover in gesprek gaan. Dan kun je in overleg beslissen of je een klacht wilt indienen bij de klachtenfunctionaris. Voor meer informatie klik HIER.